Hudøy

Å reise til Hudøy annen hver juni har blitt fast tradisjon på Lutvann skole. Vi tror på glade, aktive barn som bruker hele kroppen i sin utvikling og læring. På Hudøy møter vi hav, strand og fjære. Der lærer vi nye ord og utrykk og får mye kunnskap om kysten. Lek og  moro og læring fyller hele dagen. 

Praktisk informasjon

Her finner du pakkeliste, kolonifarger og tider for avreise.

 

Reisen

Her kan du lese litt om hvordan vi hadde det da vi reiste til Hudøy.

Refleksløype

Den første kvelden vi er på Hudøy har vi refleksløype som kan være litt skummel.

Tivoli

Hver gang vi er på Hudøy lager vi vårt eget Tivoli.  Det er veldig morsomt!

Fosforøya

1.-3. trinn får besøke Fosforøya. Det går rykter om at Kaptein Krok spøker der....

Brev fra FAU-leder

Hudøy ligger i Tønsbergfjorden, rett vest for ferieparadiset Tjøme. For å komme dit må vi reise nesten 2 timer med buss til Budal. Herifra fraktes alle i båt over til Hudøy.

I sommerferien er øya et ferietilbud for barn fra Oslo, og dit reiser ca.1500 barn hver sommer. Da er det forbudt for foreldre å være der! Så hvis du ønsker å oppleve Hudøy som voksen, må du passe på å få bli med Lutvann på skoletur! Les mer om feriekolonien på www.hudoy.no.

Hudøy er ca.1400 mål stor, og har plass til 59 hus. Husene er fordelt på 11 kolonier som er spredt rundt på øya. Vi på Lutvann skole leide 7 kolonier for å få plass til elever, foreldre og lærere.

Oppholdet på øya er en del av skolens undervisningsopplegg. Her får elevene sjansen til å oppleve og lære om den praktfulle naturen ved sjøen. De får leke og lære, kose seg og ha det moro sammen med klassen sin. Det er viktig for å få et godt klassemiljø. Med lange og innholdsrike dager blir matlysten stor og maten lager foreldrene. De hjelper også til med praktiske ting ved aktivitetene. Lærerne har ansvar for å gjennomføre aktiviteter og læringsøkter. De sørger også for at alle får pusset tennene og lagt seg om kvelden.

Hele turen planlegges av representanter fra foreldrene og skolens personale. Det betyr at mange legger mye arbeid i å få til en flott opplevelse for elevene våre. Alle foreldre på Lutvann bør derfor sørge for at barna får oppleve turen – det er en trygg og god opplevelse, og gir minner for livet!

Har du spørsmål: Kontakt læreren eller FAU representanten for klassen din! Det er alltid et informasjonsmøte for foreldre som skal være med til Hudøy.

Hilsen FAU-leder